Verkooptrainingen

NLP Verkooptrainingen


Kennis, vaardigheden, mindset en attitude

NLP Verkooptrainingen: net dat beetje extra

NLP verkooptrainingen bieden net dat beetje extra waarmee je het grote verschil maakt. Verkopen (en iets kopen) is een mentaal spel waar de meeste mensen volledig onbewust van zijn. NLP maakt je bewust van die mentale aspecten. Daardoor kun je veel sneller en makkelijker klanten en prospects helpen om de beste beslissing te nemen.

Verkooptraining Pitch & Close

De enige serieuze NLP verkooptraining in Nederland. Voor startende en doorgewinterde verkopers. Werkt in elke branche.

Verkooptraining Onderhandelen

Onderhandel op een manier waarmee je vrijwel altijd jouw doelen haalt, zonder de andere partijen natuurlijk tekort te doen.

Verkooptraining Always Be Closing

Voor elk bezwaar meerdere technieken. Beheers de beste afsluittechnieken bij bezwaren over prijs, budget, tijd, overleggen, etc.

Online Telefonische Acquisitie

Waanzinnig effectieve methode om tot 5 keer meer afspraken met de telefoon te maken. Vul je agenda in no time.

Verkooptraining Telefonisch Verkopen

Waarom klanten bezoeken als je ook telefonisch kunt verkopen? Dat kan voor meer producten en diensten dan je denkt.

Verkooptraining Customer Service

Verkooptrainingen voor de spil van elke verkooporganisatie: binnendiensten, customer service en support.

Verander niet alleen door een interne of externe noodzaak, maar ook vanuit de ambities die je hebt

Ondersteunende trainingen bij verkooptransities

Tijdens de transitie van de verkooporganisatie of verkoopafdeling komen er vaak meer onderwerpen naar boven die aandacht nodig hebben. Deze trainingen helpen om die onderwerpen te behandelen.

Geweldige Attitude

Hoeveel kennis, ervaring en vaardigheden medewerkers ook hebben, zonder de juiste attitude gebruiken ze die niet (goed) in de dagelijkse praktijk. Ontwikkel geweldige attitudes en haal alles uit medewerkers.

NLP Doelen Stellen

Zonder kompas kom je ook wel ergens. Maar is dat waar je ook wilt zijn? Stel doelen op de goede manier, geef medewerkers een richting en wordt stap voor stap de verkooporganisatie die je wilt worden.

NLP en Communicatie

Geen medewerkers die alleen kunnen communiceren met mensen die ze leuk en aardig vindt. Maak ze communicatief vaardig in de meest lastige situaties en haal alsnog sneller jouw doelen.

Persoonlijk Netwerken

Hoeveel social media contacten medewerkers ook hebben, er een persoonlijk netwerk aan toevoegen vergroot hun kansen. Persoonlijke contacten zijn vaak het meest waardevol in iemands leven.

Interne Communicatie

Het succes van de verkooporganisatie is sterk afhankelijk van de samenwerking met andere afdelingen. Stroomlijn de communicatie met die interne klanten.

Train de Coach

Interne coaches kennen de organisatie, cultuur en de manier van omgang. Daarnaast zorgen ze voor minder afhankelijkheid van externe partijen. Ontwikkel interne coaches voor de hele organisatie.

Funnel Management

Funnel management betekent focus op conversies van de verkoopfasen. Van doelgroep tot lead en van prospect tot klant. Streef bij funnel management om elke stap 100% te converteren.

Continu Resultaat

Continue resultaatverbetering is een methode waarbij de belangrijkste KPI's continu op het netvlies staan. Elke dag samen beter worden en gestructureerd de resultaten van gisteren verbeteren.

Selectie van relaties waar trainingen zijn verzorgd